Интервју на претседателот Пендаровски за емисијата „Клик плус“ на ТВ 21

Интервју на претседателот Пендаровски за емисијата „Клик плус“ на ТВ 21

Во интервјуто за емисијата „Клик плус“  на ТВ 21, претседателот Пендаровски најави дека ќе биде свикана седница на Советот за безбедност на која ќе биде дискутирано за северот на Косово, војната во Украина и конфликтот помеѓу Хамас и Израел.  Претседателот Пендаровски...
Обраќање на претседателот Пендаровски на симулациската вежба „Хуманитарен одговoр 2023“

Обраќање на претседателот Пендаровски на симулациската вежба „Хуманитарен одговoр 2023“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати по повод реализацијата на симулациската вежба „Хуманитарен одговoр 2023“, која се одржa под покровителство на претседателот, а во организација на  Црвениот крст на Република Северна Македонија во соработка со повеќе...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Колумбија

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Колумбија

Претседателот Стево Пендаровски, денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Колумбија за Република Северна Македонија со седиште во Будимпешта, Игнасио Руиз Переа. На церемонијата на предавање на акредитивните писма, претседателот...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Гвинеја-Бисао

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Гвинеја-Бисао

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Гвинеја-Бисао за Република Северна Македонија, со седиште во Москва, Алфредо Кристово Гомес Лопес. На церемонијата на предавање на...
Средба на претседателот Пендаровски со ученичките кои учествуваа на олимпијадата по англиски јазик  „HIPPO“ 2023 во Рим

Средба на претседателот Пендаровски со ученичките кои учествуваа на олимпијадата по англиски јазик „HIPPO“ 2023 во Рим

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими трите ученички, учеснички на меѓународната олимпијада по англиски јазик „HIPPO“ 2023, којашто се одржа во Рим. Претседателот Пендаровски ѝ честиташе на средношколката Ана Радеска од Скопје за освоеното прво место на...