Одржана 19-та седница на Советот за безбедност

Одржана 19-та седница на Советот за безбедност

Денеска се одржа 19-та седница на Советот за безбедност, на која се разговараше за безбедносната состојба во државата и евро-атлантскиот регион. Покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на претседателот Пендаровски на седницата присуствуваа и директорот на...
Средба на претседателот Пендаровски со претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лејен

Средба на претседателот Пендаровски со претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лејен

Претседателот Стево Пендаровски ја прими претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лејен, која престојува во посета на Република Северна Македонија. На средбата беше разговарано за процесот на пристапните преговори на земјава за членство во Европската...
Претседателот Пендаровски „Лице в лице“ во гостиварското село Тумчевиште

Претседателот Пендаровски „Лице в лице“ во гостиварското село Тумчевиште

Претседателот Стево Пендаровски денеска во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“ го посети гостиварското село Тумчевиште. Во Тумчевиште, претседателот Пендаровски се сретна и поразговара со претставничките на локалното здружение на жени фармери „Моја Фарма“...
Претседателот Пендаровски „Лице в лице“ во Радовиш

Претседателот Пендаровски „Лице в лице“ во Радовиш

Претседателот Стево Пендаровски во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“, денеска беше во Општина Радовиш. Во рамки на посетата, претседателот Пендаровски се сретна со претставници на Здружението на инвалиди на трудот. Претседателот на здружението Васко...