Средба на претседателката Сиљановска Давкова со ректорите на државните универзитети

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со ректорите на државните универзитети

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ги прими ректорите на државните универзитети „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје,  „Гоце Делчев“ – Штип, „Св. Климент Охридски“ – Битола, Универзитетот во Тетово и „Мајка Тереза“ – Скопје. На средбата на којашто...
Официјална церемонија на примопредавање на функцијата Претседател

Официјална церемонија на примопредавање на функцијата Претседател

На официјална церемонија со највисоки државни и воени почести денеска во Кабинетот на претседателот, претседателката Гордана Сиљановска Давкова ја презеде функцијата Претседател. По официјалната церемонија на примопредавање на функцијата Претседател, македонската...