Граѓаните со свои предлози можат да се вклучат во изработката на МКД2030

17 февруари 2022 | Соопштенија

Со цел да креираме политики кои ќе бидат долгорочни, одржливи и консензуално поддржани, а во насока на транспарентност на процесот за изработка на Рамката за развој МКД2030, граѓаните и сите заинтересирани чинители во општеството имаат можност да достават свои предлози, ставови и мислења со директно испраќање преку интернет страницата www.mkd2030.mk посветена на Рамката за развој МКД2030.

Интернет страницата www.mkd2030.mk  е со цел информирање и запознавање на пошироката јавност со МКД 2030, како Рамка за развој на Република Северна Македонија и стратешки документ кој се изготвува на иницијатива на претседателот Стево Пендаровски.

Интернет страницата ги сублимира информациите и активностите поврзани со МКД2030, што претставува овој документ и која е неговата цел, како се изработува и кој учествува во неговата подготовка.

Преку овој отворен процес на консултации настојуваме да создадеме конкретни и конструктивни решенија, коишто ќе претставуваат реален интерес за граѓаните и ќе придонесат за развој на државата и општеството.

Вклучете се преку www.mkd2030.mk

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Средба со преставници на Лајонс дистрикт 132 – Северна Македонија и меѓународниот претседател  на организацијата, Брајан Шихан

Средба со преставници на Лајонс дистрикт 132 – Северна Македонија и меѓународниот претседател на организацијата, Брајан Шихан

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Брајан Шихан, претседател на Меѓународната асоцијација на Лајонс клубови и претставници на Лајонс дистрикт 132 Северна Македонија, по повод 25-годишнината од нивната работа во нашата држава. [gallery...

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Азербејџан, Камил Касијев

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Азербејџан, Камил Касијев

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Азербејџан за Република Северна Македонија, со седиште во Белград, Камил Касијев. На свечената церемонија на предавање...

Посета на ученици од ООУ „7 Марси“ и ООУ „Љубен Лапе” во рамки на Отворен Кабинет

Посета на ученици од ООУ „7 Марси“ и ООУ „Љубен Лапе” во рамки на Отворен Кабинет

Ученици од ООУ„7 Марси“ од Липково и од ООУ „Љубен Лапе" од Скопје, во рамки на активноста Отворен Кабинет, денеска се сретнаа и поразговараа со претседателот Пендаровски за неговата работа, за претседателските надлежности и активности. [gallery...

Ѓоргиевска: Мора системски, институционално да се искорени дискриминацијата и задскриената маргинализација

Ѓоргиевска: Мора системски, институционално да се искорени дискриминацијата и задскриената маргинализација

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на завршната регионална конференција „Предизвици со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ – Гласно и храбро ги поместуваме границите“. Конференцијата е во...

Активности на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со сопругата на австрискиот претседател, Дорис Шмидауер

Активности на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со сопругата на австрискиот претседател, Дорис Шмидауер

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска заедно со Дорис Шмидауер, сопруга на сојузниот претседател на Република Австрија, Александер Ван Дер Белен коишто престојуваат во официјална посета на Република Северна Македонија, денеска во Канцеларијата на...