Активности на г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска

Ѓоргиевска: Потребна е зголемена будност и грижа за менталното здравје на жената без разлика на нејзината возраст, положба и статус.

Ѓоргиевска: Потребна е зголемена будност и грижа за менталното здравје на жената без разлика на нејзината возраст, положба и статус.

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше и се обрати на панел дискусијата „Здравјето не е само физичко -Ти ја имаш силата“ што се одржа во организација на НЕОКОРТЕКС - Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација. Во своето...

Сопругата на претседателот учествуваше на настанот „Едуцирај, ангажирај се, еманципирај: Панел-дискусија за превенција на адолесцентна бременост“

Сопругата на претседателот учествуваше на настанот „Едуцирај, ангажирај се, еманципирај: Панел-дискусија за превенција на адолесцентна бременост“

 Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на настанот „Едуцирај, ангажирај се, еманципирај: Панел-дискусија за превенција од адолесцентна бременост“ што се одржа во Eвропска куќа, Скопје. ...

Панел – дискусија „Вклучи се, превенирај, одговори и систематизирај“ во рамки на 16 дена активизам против родово-базирано насилство

Панел – дискусија „Вклучи се, превенирај, одговори и систематизирај“ во рамки на 16 дена активизам против родово-базирано насилство

Под покровителство на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска и во соработка со Сојуз-Национален совет за родова рамноправност, денеска се одржа панел-дискусија на тема „Вклучи се, превенирај, одговори и систематизирај“,  по повод кампањата „16 дена активизам...

Обраќање на сопругата на претседателот на Форумот 2023:  Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија

Обраќање на сопругата на претседателот на Форумот 2023: Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска се обрати на Форумот 2023:  Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија. Настанот е во организација на Занаетчиската...

Учество на Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Училишта што го унапредуваат здравјето”

Учество на Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Училишта што го унапредуваат здравјето”

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска денеска во Скопје беше дел од настанот „Кон глобалните стандарди за училишта што го унапредуваат здравјето  - Резултати од пилот активностите во четири училишта”, како заедничка активност на Светската здравствена...

Ѓоргиевска: Можеме да создадеме свет во кој родовата еднаквост не е далечна цел, туку сегашна реалност

Ѓоргиевска: Можеме да создадеме свет во кој родовата еднаквост не е далечна цел, туку сегашна реалност

Во рамки на регионалната конференција на високо ниво „Моќта на изборот: Остварувајќи телесна автономија кај жени и девојки“, сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска се обрати и на последниот панел насловен „Повик за акција“....

Обраќање на сопругата на претседателот на конференцијата „Родова еднаквост на работното место“

Обраќање на сопругата на претседателот на конференцијата „Родова еднаквост на работното место“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на конференцијата „Родова еднаквост на работното место“ организирана по повод Меѓународниот ден за еднакви плати. Говорејќи за значајноста на зајакнувањето на економската сигурност на жените во...

Обраќање на сопругата на претседателот на Третиот самит на првите дами и господа

Обраќање на сопругата на претседателот на Третиот самит на првите дами и господа

На покана на сопругата на претседателот на Украина, Олена Зеленска, сопругата на претседателот на Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска, преку видео порака се обрати на Самитот на првите дами и господа, кој по трет пат се одржа на 6 септември во Киев. [gallery...

Обраќање на сопругата на претседателот на мултимедијалниот настан на карaванот „Остави трага“

Обраќање на сопругата на претседателот на мултимедијалниот настан на карaванот „Остави трага“

  Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска се обрати на мултимедијалниот настан на карванот „Остави трага“ што се одржа во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид. Во своето обраќање пред...

Учесниците на мултимедијален настан на караванот „Остави трага“ во посета на Вила Билјана во рамки на „Отворен кабинет“

Учесниците на мултимедијален настан на караванот „Остави трага“ во посета на Вила Билјана во рамки на „Отворен кабинет“

Во рамки на активноста „Отворен кабинет“, Вила Билјана во Охрид ја посетија учесниците на регионалниот мултимедијален настан на карванот „Остави трага“ којшто е дел од серијата јавни настани насловени „Дојди раскажи ја својата приказна – Остави трага“  спроведен од...

Видео разговор на сопругата на претседателот, Ѓоргиевска  со сопругата на украинскиот претседател, Зеленска

Видео разговор на сопругата на претседателот, Ѓоргиевска со сопругата на украинскиот претседател, Зеленска

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска оствари видео разговор со сопругата на украинскиот претседател, Олена Зеленска. Соговорничките разговараа за претстојниот Трет самит на првите дами и господа...

Обраќање на сопругата на претседателот на настанот „Има помош за живот без насилство“

Обраќање на сопругата на претседателот на настанот „Има помош за живот без насилство“

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „Има помош за живот без насилство“ што се одржа по повод одбележувањето на Светскиот ден на населението. На настанот се обратија и...

Следете ја Елизабета Ѓоргиевска на социјалните медиуми.