Takimi i Presidentit Pendarovski me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg

21 Nëntor 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, i cili është në vizitë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, në suazat e vizitës së tij në vendet e Ballkanit Perëndimor.

Në këtë takim u bisedua mbi bashkëpunimin e përgjithshëm me NATO-n, në suazat e anëtarësimit tonë të plotfuqishëm në Aleancë dhe mundësitë për përparimin e tij, mbi prioritetet e jashtme politike të vendit, si dhe mbi çështjet aktuale rajonale të sigurisë dhe gjendjet në rajonin më të gjerë në kontekst të agresionit rus mbi Ukrainën dhe ngjarjet në Lindjen e Afërme.

Presidenti Pendarovski e theksoi gatishmërinë dhe përkushtimin e Maqedonisë së Veriut, në kuadër të kapaciteteve të saj, që në të ardhmen të kontribuojë aktivisht në promovimin e paqes dhe stabilitetit në rajon dhe më gjerë, si dhe në ballafaqimin me kërcënimet tradicionale dhe të reja.

Në këtë aspekt, Presidenti Pendarovski e përshëndeti mbajtjen e takimit të liderëve të aleatëve të NATO-s nga rajoni nesër në Shkup dhe theksoi se vizita e Sekretarit të Përgjithshëm Stoltenberg në vendet e Ballkanit Perëndimor e dëshmon edhe një herë përkushtimin e NATO-s për stabilitetin dhe sigurinë e rajonit, në një kohë sfidash të mëdha të sigurisë në mjedisin tonë më të gjerë.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...