Takimi i Presidentit Pendarovski me Presidentin shqiptar Bajram Begaj

15 Dhjetor 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot u takua me Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj.

 

Në takim u shpreh kënaqësia nga dialogu i vazhdueshëm politik, si dhe nga zhvillimi i marrëdhënieve bilaterale midis dy shteteve, ku u theksua përkushtimi i ndërsjellë në marrëdhëniet e mira fqinjësore.

Të dy presidentët theksuan se si aleatë në NATO, të dy shtetet janë të përgatitura për përparimin e bashkëpunimit të ndërsjellë, me qëllim të kontribuojnë më aktivisht në prosperitetin, stabilitetin dhe sigurinë e rajonit dhe të bashkësisë euroatlantike.

Presidenti Pendarovski dhe Presidenti Begaj shkëmbyen mendime dhe informacione për integrimet evropiane, si dhe për rezultatin e Samitit të Këshillit Evropian në Bruksel. Ata e konstatuan nevojën për zhbllokim të proceseve, si dhe për vazhdimin e proceseve reformuese në të dyja shtetet.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...