Takimi i Presidentit Pendarovski me Presidentin kroat Zoran Millanoviq

16 Qershor 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, në suazat e pjesëmarrjes në Forumin për dialog Prespa 2023, sot u takua me Presidentin e Republikës së Kroacisë, Zoran Millanoviq.

Në këtë takim janë shkëmbyer mendime mbi marrëdhëniet e përgjithshme midis dy shteteve, bashkëpunimin në planin rajonal dhe multilateral, mbi aspirimet e shtetit tonë për anëtarësim në Bashkimin Evropian, gjendjen në rajon dhe agresionin rus mbi Ukrainën.

Presidenti Pendarovski vlerësoi se marrëdhëniet bilaterale midis dy shteteve janë miqësore, pa çështje të hapura, me dialog të vazhdueshëm politik dhe bashkëpunim konstruktiv.

Presidenti Pendarovski e informoi Presidentin Millanoviq mbi procesin e skriningut me Bashkimin Evropian dhe shprehu falënderim për mbështetjen e fuqishme kroate për anëtarësimin tonë në BE.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...