Takimi i Presidentit Pendarovski me Den Shehtmanin, fituesin e Çmimit Nobel për Kimi në vitin 2011

26 Maj 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti Den Shehtmanin, fituesin e Çmimit Nobel për Kimi në vitin 2011, i cili është për vizitë në shtetin tonë në organizim të Akademisë Maqedonase të Shkencave dhe Arteve dhe Unionit të Kimistëve dhe Teknologëve të Maqedonisë.

Në këtë takim u bisedua mbi trendet botërore në shkencat natyrore, mbi rrjedhat ekonomike globale, si edhe mbi nevojën e drejtimit të politikave nacionale në mbështetje të inovacioneve dhe zhvillimit teknologjik.

Nobelisti Shehtman i tha mendimet e veta mbi sfidat në kuptimin shkencor në të sotmen, kurse foli edhe për punën e tij të pasur shkencore. Shehtman e njohu Presidentin Pendarovski me momentet më të rëndësishme të karrierës dhe me hulumtimet e kuazikristaleve për të cilat i është dhënë Çmimi Nobel për Kimi në vitin 2011.

Duke e falënderuar nobelistin Shehtman për vizitën, Presidenti Pendarovski theksoi se promovimi i interesit për shkencës është me rëndëso të madhe te ne, që të rinjtë ta drejtojnë energjinë dhe kreativitetin e vet në ndërtimin e një shoqërie në përputhje me parimet e qëndrueshmërisë.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...