Takimi i Presidentit Pendarovski me kryeministrin e Irlandën, Leo Varadkar

12 Janar 2024 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti kryeministrin e Irlandës, Leo Varadkar, i cili është në vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në takim u përshëndet tridhjetëvjetori i vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis dy vende, ku u theksua se ekziston një nivel i mirë i dialogut politik.

Të dy bashkëfolësit i konfirmuan marrëdhënie miqësore midis Maqedonisë së Veriut dhe Irlandës, përkushtimin e ndërsjellë për përparimin e dialogut politika, si dhe përpjekjet për bashkëpunim bilateral më intensiv dhe gjithëpërfshirës.

Në lidhje me perspektivën evropiane të vendit tonë, Presidenti Pendarovski theksoi se Maqedonia e Veriut e vlerëson shumë mbështetjen e vazhdueshme, të hapur dhe të zëshme të Irlandës për procesin tonë eurointegrues dhe ndihmën në përmbushjen e agjendës, si dhe për qëndrimin e tyre parimor në raport me zgjerimin e BE-së.

Të dy bashkëfolësit biseduan edhe mbi ngjarjet aktuale rajonale dhe mbi rëndësinë e perspektivës evropiane për vendet e rajonit, si çështje strategjike dhe çështje e sigurisë.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...