Pendarovski- Pahor: Fillimi formal i negociatave aderuese me Maqedoninë e Veriut duhet të jetë imperativ për BE-në

16 Qershor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, sot në “Vilën Biljana” në Ohër, u takua me Presidentin e Republikës së Sllovenisë, Borut Pahor, në suazat e “Prespa Forumi për dialog”, i cili nga 16 qershori deri më 18 qershor 2022 po mbahet me mbështetje nga Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në këtë takim janë riafirmuar marrëdhëniet e përkryera bilaterale pa çështje të hapura, të bazuara në miqësinë tradicionale q cila këtë vit është shënuar në mënyrë solemne me rastin e 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Sllovenisë.

Presidenti Pendarovski e përshëndeti formimin e Qeverisë së re sllovene, duke theksuar bindjen e vet se do të vazhdojë aleanca e  fuqishme e strategjike, partneriteti dhe bashkëpunimi i shumëvjeçar konstruktiv midis dy vendeve. Ai e falënderoi për mbështetjen konsistente konstruktive në plan bilateral, rajonal dhe ndërkombëtar, sidomos të zëshëm gjatë kryesimit të Sllovenisë me Këshillin e BE-së. Prioritizimi i çështjes për integrimin evropian të rajonit është gjithmonë në krye të agjendës së politikës së jashtme sllovene, tha Presidenti Pendarovski.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...