Presidenti Pendarovski: T’ju japim shansin, hapësirën, kohën dhe resurset mendjes së re

28 Shkurt 2020 | Kumtesat

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut,Stevo Pendarovski, sot mori pjesë në prezantimin e zhvillimit të prototipeve nga programi studentot Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019), që u mbajt në Fakultetin e Elektronikës dhe Teknologjive të Informacionit pranë Universitetit “Shën.Kirili dhe Metodij”, Shkup.

Programi studimor Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019) është nismës e Qendrës për Transferimin të Teknologjive dhe Inovacionit- INOFEIT për demonstrimi e kapacitetit inivotiv të studentëve të UKIM, kurse në prezantimin e prototipeve e realizuar nga shtatë ekipe, morën pjesë studentë nga Fakulteti i Elektronikës dhe Teknologjive të Informacionit, Fakultetit të Arkitekturës, Fakultetit të Ekonomisë, Fakultetit të Farmacisë, Fakultetit Filozofik dhe Fakultetit të Shkencave të Bujqësisë dhe Ushqimit.

Presidenti Pendarovski në fjalimin e tij, duke theksuar se rrallë haset ndonjë bashkëpunim i këtillë mes institucioneve dhe bashkëpunim mes fakulteteve.

Porositi se ky hap pioneri duhet të merren shembull edhe nga universitetet e tjera nga i gjithë shteti.

“T’ju japim vetëm shansin, hapësirën,kohën dhe resurset këtyre mendjelehtë reja dhe vetëm duhet t’i përcjellim, asgjë më shumë se kaq”, tha presidenti Pendarovski.

Presidenti reflekton edhe për politikat e shtetit ndaj arsimit dhe ndaj shkencës dhe vlerësoi se si shtet është e palejueshme që ndajmë aq pak për arsimin, kurse akoma më keq qëndrojmë më ndarje e buxhetit për hulumtime dhe zhvillimin.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit