Me rastin e 16 vjetorit të vdekjes së ish presidentit Boris Trajkovski dhe anëtarët e delegacionit në aksidentin ajror në Mostar, Bosnje dhe Hercegovinë, delegacion nga Kabineti i Republikës së Maqedonisë së Veriut sot vendosën lule në varrin e presidentit Trajkovski, në varrezat “Butel” Shkup, por edhe të  Dimka Ilkova- Boshkoviq, Riste Blazhevski, Mile Kërstevski, Marko Markovski dhe Branko Ivanovski në varrezat “Butel” në Shkup, si dhe në varrin e Anita Krishan Lozanovska në varrezat ,Veles.

Delegacioni i Kabinetit sot vendosi lule edhe në vendin përkujtimor të aksidentit në Rotmilje në afërsi të Mostarit, si dhe në përmendoren “Makedonija” në parkun e qytetit të Strumicës.