Takimi i Presidentit Stevo Pendarovski me Zhak Atali

24 Maj 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski në margjinat e Forumit ekonomik botëror në Davos u takua me Zhak Atalin, drejtorin e parë të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (EBRD), autorin francez, profesor, ish-funksionar i lartë dhe presidentin e Organizatës “Planet pozitiv”, qëllimi i të cilës është lufta kundër varfërisë dhe të gjitha formave të përjashtimit nëpërmjet mbështetjes së bashkësive më vulnerabile.

Presidenti Pendarovski në takimin me Atalin, si intelektual botëror me ndikim, shkëmbyen mendime mbi ngjarjet politike në Francë, pas rizgjedhjes së Presidentit Makron, për marrëdhëniet maqedonase-franceze, si dhe për nevojën e solidaritetit të përforcuar evropian dhe bashkimin si përgjigje ndaj sulmeve ruse mbi vlerat demokratike dhe sigurinë e Evropës

Atali foli për pikëpamjet e veta mbi çështjet e jashtme politike të BE-së dhe njëkohësisht, Presidenti u njoh me aktivitetet ndërkombëtare dhe rolin e Organizatës “Planet pozitiv”.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....