Takime të Presidentit Stevo Pendarovski në Davos

25 Maj 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot në Davos pati takime të shkurtra me kryeministrin e Republikës së Greqisë, Kiriakos Micotakis, me Bernar Emie, drejtorin e Drejtorisë së përgjithshme franceze për siguri të jashtme (DGSE) dhe me kryetaren e Bankës evropiane qendrore, Kristin Lagard.

Presidenti Pendarovski dhe kryeministri grek Micotakis shprehën gatishmërinë për përparim të mëtejshëm të marrëdhënieve bilaterale. Bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime edhe mbi perspektivat e Maqedonisë së Veriut në raport me proceset eurointegruese dhe sfidat aktuale me të cilat po ballafaqohet rajoni në aspektin e sigurisë dhe ekonomisë.

Në takimin me Bernar Emie janë shkëmbyer mendime mbi agresionin ushtarak rus në Ukrainë, gjendjet aktuale në rajonin e Evropës Juglindore, si dhe mbi perspektivat për anëtarësim të vendeve të rajonit në Bashkimin Evropian. Duke pasur parasysh sfidat aktuale të sigurisë dhe rreziqet potenciale, Presidenti Pendarovski e theksoi rëndësinë e intensifikimit të bashkëpunimit midis agjencive të sigurisë të vendeve anëtare të NATO-s.

Në bisedën me Kristin Lagard, u shkëmbyen mendime mbi rrjedhat ekonomike globale dhe masat të cilat po ndërmerren me qëllim të lehtësimit të pasojave financiare nga lufta në Ukrainë. Në këtë drejtim u bisedua mbi efektet e politikës monetare të BQE-së mbi ekonominë maqedonase dhe ekonomitë në rajonin tonë.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e Shkupi prajd 2022

Mesazhi i Presidentit Pendarovski me rastin e Shkupi prajd 2022

Presidenti Stevo Pendarovski i takoi vullnetarët dhe organizatorët e paradës së krenarisë Shkupi prajd 2022, me të cilët pati mundësi të bisedojë drejtpërdrejt mbi mënyrën e organizimit të paradës, nga logjistika dhe pritja e të ftuarve, deri te mbështetja...

Takimi i Presidentit Pendarovski me aktivistin Ilija Jovanoviq

Takimi i Presidentit Pendarovski me aktivistin Ilija Jovanoviq

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti aktivistin Ilija Jovanoviq, kryetar i Shoqatës së fëmijëve pa prindër dhe mbështetje të grupeve vulnerabile sociale të qytetarëve “Ndërtojmë të ardhmen”. Në këtë takim Jovanoviq e Informoi Presidentin mbi aktivitetet të...