Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e festës së Shën. Klimenti i Ohrit

8 Dhjetor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së krishterë Shën. Klimenti i Ohrit i dërgoi urim Hirësisë së tij Zotit Stefan, Kryepeshkopit të Ohrit dhe Maqedonas dhe të Justinian Primas dhe të gjithë besimtarëve të fesë ortodokse.

Të nderuar,

Kam nderin dhe kënaqësinë e veçantë t’ju uroj festën e madhe Shën. Klimentit të Ohrit dhe t’ju dëshiroj festën ta kaloni në shëndet të mirë, gëzim dhe lumturi, të mbushur me dashuri dhe harmoni.
Kremtimi i ditës kushtuar iluministit dhe patronit të madh të Kishës Ortodokse Maqedonase – Kryepeshkopata e Ohrit, për ne ka shumë më tepër rëndësi sesa rëndësi shpirtërore dhe fetare.

Veprimtaria e tij shkruese dhe në përgjithësi shkencore-arsimore është themeli në të cilin e bazojmë ekzistencën tonë shpirtërore, kulturore dhe shoqërore. Vepra e Shën. Klimentit të Ohrit i tejkalon të gjitha suazat etnike dhe gjeografike duke zënë një vend të pashlyeshëm në kujtesën e qytetërimit njerëzor dhe jemi krenarë që e ndajmë me fqinjët tanë dhe me të gjithë kontinentin evropian
Të mësuar nga humanizmi, zelli, përkushtimi dhe ndershmëria e Shën. Klimentit të Ohrit, të kontribuojmë në ndërtimin e një bote më të mirë dhe më të bukur.

Gëzuar festën dhe për shumë vjet!

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit