Takim e Presidentit Pendarovski me Kryeministrin bullgar Borisov në Sarajevë

9 Korrik 2019 | Kumtesat

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, në kuadër të pjesëmarrjes në samitin e Procesit për bashkëpunim në Evropën Juglindore, në Sarajevë, sot takoi Kryeministrin e Bullgarisë, Bojko Borisov.

Në takimin është konstatua se të dyja vendet janë të përkushtuara drejt avancimit të marrëdhënieve të përgjithshme.

Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësinë e tyre se Marrëveshja për marrëdhënie të mira fqinjësore, miqësi dhe bashkëpunim ka sjellë dinamikë pozitive në marrëdhëniet politike midis dy vendeve, gjë që reflektohet edhe në fusha të tjera.

“Presidenti Pendarovski theksoi se Republika e Maqedonisë së Veriut e vlerëson lartë mbështetjen e Republikës së Bullgarisë për marrjen e datës për fillimin e negociatave inkuadruese me Bashkimin Evropian dhe e përshëndeti ratifikimin e Protokollit për anëtarësimin e Republikë së Maqedonisë së Veriut në NATO”.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...