Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e 5 Nëntorit – Ditës Botërore të Gjuhës Rome

5 Nëntor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e 5 Nëntorit – Ditës Botërore të Gjuhës Rome, u dërgoi këtë urim përfaqësuesve të bashkësisë rome në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

“Gjuha rome është pjesë e kulturës rome që me specifikat e veta është pjesë e mozaikut të shoqërisë sonë multikultutore.

Me festimin e 5 Nëntorit – Ditës Botërore të Gjuhës Rome kontribuojmë në ruajtjen e gjuhës amtare të bashkësisë rome, kultura dhe tradita e së cilës e pasurojnë thesarin e përgjithshëm kulturor në shtetin tonë.

Përpjekjet dhe përkushtimi në sigurimin e kushteve për mbështetje më të madhe institucionale për mësimin, përdorimin dhe ruajtjen e gjuhës rome janë një hap përpara në kultivimin e saj të mëtejshëm.

Gëzuar 5 Nëntorin – Ditën Botërore të Gjuhës Rome!”

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....