Средба на претседателката Сиљановска Давкова со ректорите на државните универзитети

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со ректорите на државните универзитети

  Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ги прими ректорите на државните универзитети „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје,  „Гоце Делчев“ – Штип, „Св. Климент Охридски“ – Битола, Универзитетот во Тетово и „Мајка Тереза“ – Скопје. На средбата на којашто...

Официјална церемонија на примопредавање на функцијата Претседател

Официјална церемонија на примопредавање на функцијата Претседател

На официјална церемонија со највисоки државни и воени почести денеска во Кабинетот на претседателот, претседателката Гордана Сиљановска Давкова ја презеде функцијата Претседател. По официјалната церемонија на примопредавање на функцијата Претседател, македонската...

Транспарентност

Транспарентност, отвореност и достапност се принципи по кои функционира институцијата Претседател на Република Македонија и Кабинетот како стручна служба за поддршка на работата на претседателот.

Кабинетот редовно информира за сите активности, тековни проекти и ставови на претседателот, а службата за комуникации е достапна за прашањата на новинарите во секое време.

Покрај редовното информирање преку конвенционалните и дигиталните медиуми, Кабинетот на претседателот е отворен за сите граѓани коишто се заинтересирани за работата на претседателот, со можноста за посета на вила „Водно“ преку програмата „Отворен кабинет“.

Преку програмата „Лице в лице со претседателот“ жителите на целата земја имаат можност да поразговараат со претседателот при неговите посети на различните населени места.