Претседателката Сиљановска Давкова го прими Габриел Гуалано де Годој, претставник на Канцеларијата на УНХЦР

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Габриел Гуалано де Годој, претставник на Канцеларијата на УНХЦР

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими претставникот на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци при Обединетите Нации – УНХЦР, Габриел Гуалано де Годој.  На средбата беа разменети мислења и информации за досегашната соработка на...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими кинескиот амбасадор, Џанг Ѕуо

Претседателката Сиљановска Давкова го прими кинескиот амбасадор, Џанг Ѕуо

  Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Народна Република Кина, Џанг Ѕуо. На средбата беше констатирано дека билатералните односи меѓу двете држави се основани врз пријателство и соработка во сите области од взаемен интерес, при...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Килиан Вал, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Килиан Вал, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, амбасадорот Килиан Вал. На средбата беше потврдена важноста на долгорочната соработка со ОБСЕ за поддршка на македонските реформи во различни области предвидени во...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими косовскиот амбасадор, Флоријан Ќехаја

Претседателката Сиљановска Давкова го прими косовскиот амбасадор, Флоријан Ќехаја

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Република Косово, Флоријан Ќехаја. На средбата беа разменети мислења за можностите за продлабочување на билатералната и регионалната соработка и беше поздравен отворениот и конструктивен...

Претседателката Сиљановска Давкова ги прими премиерот Христијан Мицкоски и членовите на новоизбраната Влада

Претседателката Сиљановска Давкова ги прими премиерот Христијан Мицкоски и членовите на новоизбраната Влада

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ги прими премиерот Христијан Мицкоски и членовите на новоизбраната Влада, при што упати честитки за нивниот избор, посакувајќи им успешна работа во исполнувањето на стратешките цели на државата, економски напредок и...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими словачкиот амбасадор, Хенрик Маркуш

Претседателката Сиљановска Давкова го прими словачкиот амбасадор, Хенрик Маркуш

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Република Словачка, Хенрик Маркуш. На средбата се разговараше за севкупните билатерални односи и можностите за унапредување на соработката во различни области од заемен интерес. Претседателката...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими јапонскиот амбасадор, Оцуко Казуја

Претседателката Сиљановска Давкова го прими јапонскиот амбасадор, Оцуко Казуја

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Јапонија, Оцуко Казуја. На средбата беше потенциран интересот за натамошното јакнење на соработката и зближувањето меѓу двете земји и народи, при што претседателката Сиљановска Давкова изрази...

Претседателката Сиљановска Давкова присуствуваше на одбележувањето на јубилејот 65 години Технолошко-металуршки факултет

Претседателката Сиљановска Давкова присуствуваше на одбележувањето на јубилејот 65 години Технолошко-металуршки факултет

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова присуствуваше на свеченоста по повод одбележување на 65-годишнината од основањето на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје. Претседателката Сиљановска Давкова го честиташе овој голем...

Претседателката Сиљановска Давкова ја прими американската амбасадорка Анџела Агелер

Претседателката Сиљановска Давкова ја прими американската амбасадорка Анџела Агелер

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ја прими амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Анџела Агелер. На средбата беше разговарано за можностите за засилување на соработката меѓу двете земји, за македонските евроатлантски интеграции, како и за...

Претседателката Сиљановска Давкова прими претставници на организацискиот одбор на Парадата на гордоста

Претседателката Сиљановска Давкова прими претставници на организацискиот одбор на Парадата на гордоста

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска прими претставници на организацискиот одбор на Парадата на гордоста 2024. Претседателката Сиљановска Давкова беше информирана за нивните досегашни активности, како и за идните планови кои имаат за цел подигнување на...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Драган Јаќимовиќ, амбасадорот на Босна и Херцеговина

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Драган Јаќимовиќ, амбасадорот на Босна и Херцеговина

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Босна и Херцеговина, Драган Јаќимовиќ. На средбата се разговараше за севкупните билатерални односи на двете земји, можностите за соработка во повеќе области...

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на Kомеморативната седница по повод смртта на Стојан Андов

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на Kомеморативната седница по повод смртта на Стојан Андов

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска се обрати на Комеморативната седница по повод смртта на Стојан Андов, првиот претседател на Собранието на самостојна Република Македонија. Изразувајќи сочувство по повод смртта на првиот демократски избран македонски...

Транспарентност

Транспарентност, отвореност и достапност се принципи по кои функционира институцијата Претседател на Република Македонија и Кабинетот како стручна служба за поддршка на работата на претседателот.

Кабинетот редовно информира за сите активности, тековни проекти и ставови на претседателот, а службата за комуникации е достапна за прашањата на новинарите во секое време.