Deklaratë e përbashkët e presidentëve të grupit Bukuresht nëntë, të mbështetur nga presidentët e Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi

12 Tetor 2022 | Kumtesat

Ne, presidentët e Bullgarisë, Republikës së Çekisë, Estonisë, Hungarisë, Letonisë, Lituanisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Polonisë, Rumanisë dhe Sllovakisë, i dënojmë bombardimet masive të qyteteve ukrainase të kryera pak kohe nga Rusia, të cilat përbëjnë krime lufte sipas të drejtës ndërkombëtare.

Rikujtojmë se krimet e luftës dhe krimet kundër njerëzimit nuk i nënshtrohen asnjë afati vjetërsimi dhe përfshihen me juridiksionin e gjykatave në mbarë botën.

Në emër të shteteve tona, kërkojmë që Rusia t’i ndalojë menjëherë sulmet mbi objektivat civile. Nuk do t’i ndalojmë përpjekjet tona që t’i nxjerrim para gjykatës përgjegjësit për krimet e sotshme.
Konsiderojmë se janë të papranueshme çfarëdo lloj kërcënimesh nga përfaqësuesit rusë për përdorim të armëve nukleare. Në këtë kontekst, e riafirmojmë përkushtimin tonë për mbrojtjen e vendeve dhe aleatëve tanë.

Rumen Radev
President i Republikës së Bullgarisë

Millosh Zeman
President i Republikës së Çekisë

Alar Karis
President i Republikës së Estonisë

Egils Levic
President i Republikës së Letonisë

Gitanas Nauseda
President i Republikës së Lituanisë

Stevo Pendarovski
President i Republikës së Maqedonisë së Veriut

Millo Gjukanoviq
President i Republikës së Malit të Zi

Andzhej Duda
President i Republikës së Polonisë

Klaus Johanis
President i Rumanisë

Zuzana Çaputova
Presidente e Republikës së Sllovakisë

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...