Takimi i Presidentit Pendarovski me Matias Korman, sekretarin e përgjithshëm të Organizatës për Bashkëpunim ekonomik dhe zhvillim (OECD)

17 Janar 2023 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski në suazat e pjesëmarrjes në Takimin vjetor në Forumin ekonomik botëror në Davos, u takua me sekretarin e përgjithshëm të Organizatës për Bashkëpunim ekonomik dhe zhvillim (OECD), Matias Korman.

Të dy bashkëfolësit shkëmbyen mendime mbi rrjedhat ekonomike globale, si dhe mbi mundësitë për përparim të bashkëpunimit të ndërsjellë me qëllim të krijimit të politikave cilësore ekonomike zhvillimore në vend, si dhe mbi mbështetjen e zmadhuar teknike nga OECD-ja në lidhje me zbatimin e proceseve reformuese në fushat kryesore dhe përforcimin e kapaciteteve institucionale me qëllim të sigurimit të stabilitetit ekonomik edhe përkrah sfidave globale.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...