Mesazhi i Presidentit Stevo Pendarovski me rastin e 17 Majit – Ditës Ndërkombëtare të Luftës kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë

17 Maj 2022 | Kumtesat

Me rastin e 17 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Luftës kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë, Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski e dërgoi këtë mesazh:

“Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë rikujtojmë nevojën për ngritjen e vetëdijes, luftës së vazhdueshme për më shumë të drejta dhe mundësi të barabarta të njerëzve LGBTI+. Shumë prej tyre jetojnë në frikë për pranimin shoqëror, janë objekt i diskriminimit, gjuhës shqetësuese ose viktima të dhunë si vepra nga urrejtja.

Për fat të keq, si shoqëri nuk jemi imunë ndaj paragjykimeve, stigmatizimit dhe gjuhës së urrejtjes ndaj personave të cilët janë pjesë e bashkësisë LGBTI+.

Është i papranueshëm diskriminimi i bazuar në orientimin seksual apo identitetin gjinor. Të gjithë njerëzit duhet t’i gëzojnë të drejtat themelore të njeriut dhe nuk duhet të ketë përjashtime në asnjë bazë.

Ne të gjithë duhet të kontribuojmë në përparimin e inkluzionit në shoqërinë tonë të përbashkët, pranimin dhe respektimin e dallimeve.

Të krijojmë shoqëri ku të gjithë do t’i gëzojmë të drejtat fondamentale, bashkësi në të cilën bashkëqytetarët e margjinalizuar do të jenë të mbrojtur, në përputhje me vlerat demokratike të cilat i besojmë.”

 

 

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...