Takimi i Presidentit Pendarovski me ambasadoren suedeze Bengtson

17 Maj 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e priti ambasadoren suedeze Kristin Forsgren Bengtson e cila e informoi për vendimin e Mbretërisë së Suedisë të dorëzojë kërkesë për anëtarësim për pranim në NATO.

Me këtë rast, Presidenti Pendarovski e përshëndeti këtë vendim të Suedisë duke e karakterizuar si vendim të shtetit sovran i cili e ka këtë të drejtë, si dhe shtoi se pozitat tona shtetërore janë në mbështetje të politikës së dyerve të hapura në NATO.

Bashkëfolësit shkëmbyen informacione në raport me dinamikën e procesin e aderimit në Aleancë, ku Presidenti Pendarovski theksoi se me anëtarësimin e plotfuqishëm të Suedisë në NATO, marrëdhëniet e përkryera bilaterale do të marrin intensitet edhe më të fuqishëm nëpërmjet aleancës së ardhme në këtë Aleancë.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...