Takimi i Presidentit Pendarovski me argjipeshkvin Pol Riçard Gallager, sekretar për marrëdhënie me shtetet e Selisë së Shenjtë (Vatikanit)

18 Qershor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti argjipeshkvin Pol Riçard Gallager, sekretar vatikanas për marrëdhënie me shtetet.

Në këtë takim janë shkëmbyer mendime mbi marrëdhëniet e përgjithshme midis Maqedonisë së Veriut dhe Selisë së Shenjtë, të cilat i lidhin lidhje të thella historike dhe mirëkuptimi i ndërsjellë, si dhe është shprehur kënaqësia nga dinamika e zmadhuar e takimeve dhe vizitave në nivel të lartë.

Në këtë takim u bisedua edhe mbi iniciativat aktuale në drejtim të përparimit të bashkëpunimit të ndërsjellë.

Presidenti Pendarovski theksoi se bashkësia katolike në Maqedoninë e Veriut, edhe pse e vogël në numër, është shumë e respektuar dhe është pjesë e rëndësishme e shoqërisë shumëkulturore dhe shumëkonfesionale maqedonase.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...