Takimi me sër Stjuart Piç, përfaqësuesin special të Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor

26 Tetor 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, sot e mirëpriti sër Stjuart Piç, përfaqësuesin special të Mbretërisë së bashkuar për Ballkanin Perëndimor.

Në këtë takim u bisedua mbi marrëveshjet e përgjithshme bilaterale midis dy shteteve, mbi gjendjet në rajon, si dhe mbi ndikimin e invazionit rus mbi Ukrainën për stabilitetin dhe sigurinë e kontinentit evropian.

Presidenti Pendarovski theksoi se Maqedonia e Veriut i kushton vëmendje të veçantë zhvillimit të marrëdhënieve bilaterale me Mbretërinë e Bashkuar dhe ka interes të vazhdueshëm për përforcimin e bashkëpunimit midis dy shteteve në shumë sfera të interesit të përbashkët.

Në atë kontekst, Presidenti Pendarovski e falënderoi për donacionin më të ri britanik i cili përfshin 14 njësi mobile për trajnimin e përfaqësuesve të Armatës në mjedis urban, që sot do të dorëzohet në poligonin “Krivollak”, duke e vlerësuar si një afirmim tjetër të aleancës së fuqishme të të dy shteteve anëtare të NATO-s.

Në këtë takim u shkëmbyen mendime në lidhje me fillimin e negociatave aderuese të Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...